ταξίδια

με τον αέρα της αρεόπολης

Η Αρεόπολη είναι η άτυπη πρωτεύουσα της Λακωνικής Μάνης και όχι άδικα: πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς πετρόχτιστους οικισμούς της Μέσα Μάνης, ο οποίος φυσικά έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος.

  areopoli-7 areopoli-20  areopoli-22 areopoli-12areopoli-11 areopoli-24

Πέτρα, πέτρα και πέτρα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του οικισμού που είναι η πατρίδα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, του μεγάλου οπλαρχηγού της Επανάστασης, εξ’ ου και το μεγαλειώδες άγαλμα που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του οικισμού, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται και οι εορτασμοί για την έναρξη του αγώνα του 21, στις 17 Μαρτίου.

areopoli-19 areopoli-18 areopoli-15 areopoli-16areopoli-6 areopoli-5

Η βόλτα στα γραφικά στενά είναι πολύ ευχάριστη και εξαρτάται από εσένα αν θα περπατήσεις σε ολόκληρο τον οικισμό, θα μπεις στις εκκλησιές και στο βυζαντινό μουσείο ή απλά θα κάτσεις στα μπαράκια που είναι ακροβολισμένα στα στενά σοκάκια, για ωραία κοκτέιλ. Μοναδική παραφωνία, η δυνατή μουσική που παίζουν όλα τα μαγαζιά ανεξαιρέτως, σε μια περιοχή που ιδανικά θα ήταν να μην έχει καθόλου τέτοιου είδους ηχορύπανση: σχεδόν το απαιτεί η ενέργεια της πέτρας…

areopoli-4 areopoli-3

 areopoli-2 areopoli-14

Η Αρεόπολη απέχει περί τα 300 χλμ. από την Αθήνα. Διαθέτει αρκετούς παραδοσιακούς ξενώνες σε ανακαινισμένα πυργόσπιτα. Εναλλακτικά, μπορείς να μείνεις στο επίνειο της Αρεόπολης, το Λιμένι (στα 5 χλμ. από τον οικισμό) ή στον διπλανό Καραβοστάση με την μεγάλη παραλία.

Ένα σχόλιο

Απάντηση