ταξίδια

plane spotting

Τι κάνεις μια μέρα που βρέχει στη Σκιάθο;

Μα φυσικά, πας για plane spotting στο αεροδρόμιο, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη χώρα!

skiathos-selfie

Αδρεναλίνη; περιέργεια; άλλη μια εμπειρία; όποιο και να είναι το κίνητρο, θα διαπιστώσεις, όταν βρεθείς “στο σημείο” ότι πολλοί είναι οι – Έλληνες και ξένοι – επισκέπτες που παίρνουν θέση, παρά τις προειδοποιητικές επιγραφές, για να “νιώσουν” την δόνηση και το ωστικό κύμα των κινητήρων των αεροπλάνων (video).

Για όλα αυτά πάντως – και με αφορμή μια καταιγίδα που ακύρωσε όλες σχεδόν τις πτήσεις της ημέρας – αποφασίσαμε να πάμε κι εμείς στο αεροδρόμιο. Bingo! Μόλις άνοιξε ο ουρανός, άρχισαν να καταφτάνουν η μία μετά την άλλη, όλες οι πτήσεις – και να αναχωρούν αμέσως! Οπότε, είδαμε πολλές πτήσεις μαζεμένες!

Φυσικά, οι πιλότοι που καταφτάνουν στο αεροδρόμιο γνωρίζουν πολύ καλά τι διαδραματίζεται λίγα μέτρα έξω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και φροντίζουν να παρέχουν το απαραίτητο show, είτε προσεγγίζοντας όσο χαμηλά μπορούν έξω από τον διάδρομo (video), είτε χαιρετώντας από το πιλοτήριο το κοινό τους με ιδιαίτερη περηφάνια!

Οι προσγειώσεις – ομολογουμένως – ήταν συναρπαστικές και δεν ένιωσα καθόλου φόβο. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την απογείωση όμως… Όταν άρχισαν να “φορτώνουν” οι κινητήρες και να “δίνουν” το απαραίτητο boost… απλά κατέβασα κάμερα και έφυγα άρον άρον προς τα πίσω. Τι να γίνει, την επόμενη φορά θα πιάσω καλύτερο πόστο 😉

 

Απάντηση