ταξίδια

1ο kea run

Το 1ο Kea Run είναι γεγονός… και ήμουν κι εγώ εκεί! Ένα ζεστό και ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό του Μάη, κάτοικοι και φίλοι της Τζιάς, μαζευτήκαμε στο λιμάνι και τρέξαμε (εντάξει, κάποιοι περπατήσαμε κιόλας) στις τρεις διαδρομές της διοργάνωσης –  η οποία δεν ήταν και εύκολη!

kea-run-1 kea-run-4

Συγκεκριμένα, ο αγώνας περιελάμβανε τρείς αγώνες δρόμου 20 χλμ, 5 χλμ και 1 χλμ. για παιδιά, με διαβαθμισμένη δυσκολία και διαδρομές που από το λιμάνι έφταναν στο Μυλοπόταμο και από εκεί διασχίζοντας το Γιαλισκάρι και το Βουρκάρι, έφταναν έως τον Οτζιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, μόλις 20 τολμηροί αθλητές έκαναν τον ημιμαραθώνιο δρόμο, οι υπόλοιποι 200 απολαύσαμε την διαδρομή από την Κορρησία μέχρι τη “Στροφή του Μίμη” στο Βουρκάρι και πίσω, με άλλον “αέρα”.

Εξάλλου, μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα είχε η συμμετοχή: σκοπός της διοργάνωσης ήταν τα έσοδα να διατεθούν στη στήριξη του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κέας, που αντιμετωπίζει βασικές ελλείψεις και κυρίως, να αντικατασταθεί το υπό κατάρρευση ασθενοφόρο του νησιού.

kea-run-2

Όσο για μένα; Αν και φυσικά δεν έτρεξα όλη τη διαδρομή (μετά το 1ο χιλιόμετρο απλά έκανα έναν έντονο περίπατο), ομολογώ ότι η αίσθηση ήταν μοναδική και νομίζω ότι κάτι ξέρουν όσοι τρέχουν μανιωδώς… Άσε που και το μετάλλιο ήταν μια γλυκιά ανταμοιβή. Πάμε για προπόνηση;

kea-run-6

 

Απάντηση