μένουμε ελλάδα

ο γητευτής των ποδηλάτων από την καρδιτσομάγουλα

Μπήκε στο πλατό – όχι με ποδήλατο – αλλά με τον αέρα ενός ανθρώπου που είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και χαρά γι’ αυτό που κάνει. Και πολύ γρήγορα, αφού ξεπεράσαμε την ευχάριστη έκπληξη της εικόνας του πανύψηλου αγοριού με το κοτσιδάκι και το στριφογυριστό μουστάκι, καταλάβαμε γιατί ο 32χρονος Βαγγέλης Κακαργιάς από την Καρδιτσομάγουλα Καρδίτσας, είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

karditsomagoula-1

Ο Βαγγέλης, έχει στήσει ένα DIY εργαστήρι στην αυλή του πατρικού του σπιτιού, όπου σχεδιάζει, κατασκευάζει και αναπαλαιώνει αποκλειστικά στο χέρι ποδήλατα όλων των ειδών. Μάλιστα, το εργαστήρι του έχει και όνομα: Curba Handmade Bicycles.
karditsomagoula-5Ζώντας σε μια πόλη όπου η ποδηλασία είναι τρόπος ζωής, θα λεγες ότι ο Βαγγέλης από μικρός είχε την τάση να “πειράζει” τα ποδήλατα. Όπως μας είπε όμως, όλα ξεκίνησαν τυχαία πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είδε την πρόκληση της αναπαλαίωσης ενός ποδηλάτου σαν μια ευκαιρία να γεμίσει δημιουργικά τον χρόνο του.

karditsomagoula-7Αυτό ήταν. Πλέον ο Βαγγέλης ανακατασκευάζει ποδήλατα μετατρέποντας τα με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, αναπαλαιώνει παλιά ποδήλατα – αντίκες τα οποία είναι συνήθως “φορτωμένα” με συναισθήματα και μνήμες ενώ το όνειρό του είναι να δημιουργήσει από την αρχή το δικό του μοντέλο.

karditsomagoula-8

Αν σου αρέσει η δουλειά του Βαγγέλη και θες να αναπαλαιώσεις το ποδήλατό σου ή να αγοράσεις ένα αναπαλαιωμένο από τη συλλογή του, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του εδώ. 

Απάντηση