ταξίδια

τα μελανούρια της αντίσαμου

Έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι “η θάλασσα ανήκει στα ψάρια της”;

Ε, λοιπόν, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι “η Αντίσαμος ανήκει στα μελανούρια της”!

Κι αν δεν το δεις με τα μάτια σου, ούτε να το καταλάβεις μπορείς, ούτε να το πιστέψεις, οπότε έλα να στα πω απ’ την αρχή.

antisamo1

Η Αντίσαμος είναι μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Κεφαλονιάς (και μη ζητάς top ten παραλιών, αυτά είναι γούστα υποκειμενικά, άσε που θ’ αφήσω πολλές παραλίες εκτός και δεν λέει) και βρίσκεται περί τα 3-4 χιλιόμετρα από τη Σάμη, η οποία με τη σειρά της είναι περίπου 30 χλμ. από το Αργοστόλι. Κοινώς, βρίσκεται στο μέσο του νησιού κι αυτό την καθιστά (μαζί με το ότι είναι μια συγκλονιστική παραλία έτσι κι αλλιώς) “πόλο έλξης” για όλο τον κόσμο. Θα μου πεις, εδώ γοητεύτηκε ολόκληρος Λοχαγός Κορέλι από την Αντίσαμο και την έκανε το απόλυτο κινηματογραφικό σκηνικό, εμείς οι κοινοί θνητοί θα μείνουμε ασυγκίνητοι;

Στο ψητό λοιπόν: Από ψηλά θα δεις στα γρήγορα μια μεγάλη παραλία πνιγμένη στο πράσινο, με μια λευκή λωρίδα θάλασσας να βρέχει την αμμουδιά και μέσα το απόλυτο μπλε. Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι: Το διάφανο θαλασσί νερό είναι τα “ρηχά” της παραλίας, η οποία βαθαίνει απότομα και αφήνει σε δύο-τρία βήματα τη θέση της στο… χάος! Εγώ, χωρίς να ξέρω, έκανα την πρώτη βουτιά με την μάσκα, οπότε φεύγοντας προς τα μπροστά… είδα τον βυθό να χάνεται κάτω από τα πόδια μου και κυριολεκτικά θαμπώθηκα!
antisamos 11

Το καλύτερο όμως θέαμα, με τη μάσκα ή χωρίς, ήταν τα τεράστια κοπάδια από καλόγριες και μελανούρια, τα οποία κολυμπούν κυριολεκτικά δίπλα σου, τελείως αδιάφορα που εσύ είσαι ο προσωρινός “καταληψίας” του φυσικού τους χώρου. Χιλιάδες ψάρια στροβιλίζονται γύρω σου και, αν είσαι τυχερός και έχεις μάσκα, θα νομίζεις ότι κολυμπάς σε νερά εξωτικών νησιών (χωρίς να εμφανιστούν καρχαρίες στο βάθος, ευτυχώς!)

Για του λόγου το αληθές, δες ένα μικρό video που τράβηξα όντας μέσα στο νερό – και φυσικά στο επόμενο wish list μου ήδη περιλαμβάνεται μια φηφιακή υποβρύχια κάμερα. Enjoy!

Απάντηση