σκέψεις

ένας μπαρμπέρης νομάς

nomad1Ή αλλιώς, ο Nomad Barber -όπως έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια ο Μιγκέλ Γκουτιέρεζ- ένας τύπος που πολύ ζήλεψα διαβάζοντας την ιστορία του, γιατί κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη του για τα ταξίδια με τη δουλειά του, την κομμωτική και, γυρίζοντας όλο τον κόσμο, να γνωρίσει τις τεχνικές κομμωτικής σε όλο τον κόσμο και να τις αφομοιώσει στη δική του τέχνη!

nomad3

Το ταξίδι του Μιγκέλ ξεκίνησε από το Λίβερπουλ το 2013 από τη δική μας Αθήνα, για να ακολουθήσει η Τουρκία, η Σιγκαπούρη, η Ινδία και άλλες 16 χώρες, στις οποίες ο Nomad Barber έμαθε πώς οι ντόπιοι μπαρμπέρηδες εξασκούν την τέχνη τους – και πιστέψε με, ανακάλυψε απίθανα πράγματα! Για παράδειγμα, στην Τουρκία και την Ινδία, επειδή το κούρεμα είναι αρκετά φτηνό, οι κουρείς για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο φιλοδώρημα επιδίδονται σε μασάζ στο κεφάλι και το λαιμό τα οποία μένουν αξέχαστα στον πελάτη – ο Μιγκέλ τα έχει ενσωματώσει στα κουρέματά του. Ή επίσης, στην νότια Ασία, οι κουρείς… καθαρίζουν τα αφτιά των πελατών τους, τοποθετώντας μια μεγάλη λάμπα μπροστά στο αφτί, αφαιρούν όλο το κερί… Ακούγεται αηδιαστικό, ωστόσο ο Nomad Barber το περιγράφει σα μια χαλαρωτική διαδικασία – με έναν παράξενο τρόπο….

nomad2

Αυτό που έχει πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον, και θα το διαπιστώσεις κι εσύ διαβάζοντας ολόκληρη τη συνέντευξη του Μιγκέλ εδώ, είναι ότι κινηματογράφησε τα ταξίδια του και χρησιμοποίησε την δύναμη των κοινωνικών δικτύων για να χτίσει ένα διαφορετικό προφίλ απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει για τον κουρέα της γειτονιάς μας. Γιατί, στο κάτω κάτω, δεν είναι μόνο οι παράξενες και πρωτότυπες τεχνικές που εφαρμόζει και τραβούν την προσοχή του πελάτη: σκέψου μόνο πόσες φανταστικές ιστορίες από τα ταξίδια του μπορεί να σου αφηγηθεί, όση ώρα βρίσκεσαι καθισμένος στην καρέκλα του κουρείου. Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσεις ένα ραντεβού;

 

 

Απάντηση