αστικοί μύθοι

in galaxy we trust

Αν άνοιξες τη βαριά τζαμένια πόρτα, μέσα στη στοά της Σταδίου, στον αριθμό 10 και ετοιμάζεσαι να εισέλθεις στο Galaxy, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό το μπαρ, δεν είναι σαν τα άλλα.

  galaxy8 galaxy2 galaxy5

Στην πραγματικότητα, το Galaxy, είναι μια κατηγορία μόνο του. Μικρό, στενό, δεξιά του έχει μια μεγάλη ξύλινη μπάρα, με μια μαλακή κόκκινη μαξιλαρένια επένδυση στην άκρη – ώστε να μην κουράζεσαι ακουμπώντας πάνω – μερικά σκαμπό καρφωμένα στο πάτωμα – ώστε να διασφαλίζεται ο ιερός χώρος του πελάτη που θέλει να πιεί ήσυχος το ποτό του – πολλές παλιές αφίσες αλλοτινών εποχών, φωτογραφίες ευτυχισμένων πελατών και φυσικά, τον άνθρωπο που είναι ταυτισμένος με το Galaxy (και θα πρέπει να αποτελεί το πρότυπο κάθε μπάρμαν που θέλει να είναι μπάρμαν και όχι περαστικός του επαγγέλματος) τον κύριο Γιάννη.

                 galaxy6 galaxy3

Όπου ο κύριος Γιάννης είναι και ιδιοκτήτης του μπαρ – αν δεν τον ρωτήσεις όμως, δεν θα στο αποκαλύψει ποτέ. Διακριτικός και ευγενής, θα σου απαντήσει με μια συστολή για την ιστορία του Galaxy (που άνοιξε το 1972 και που για σχεδόν 20 χρόνια ήταν “λίγο πιο κάτω” αλλά χρειάστηκε να μεταφερθεί αυτούσιο στην τωρινή του θέση), χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει πικάντικες λεπτομέρειες για τις προσωπικότητες που έχουν περάσει από την μπάρα του. Αν έχεις αυτή την απορία, μπορείς να κινηθείς προς το εσωτερικό του μαγαζιού -εκεί όπου ένα κομμάτι του τοίχου έχει καταληφθεί από τις λυγισμένες φωτογραφίες δεκάδων θαμώνων του Galaxy- και να δεις χαμόγελα και ανεμελιά.

                  galaxy4 galaxy7

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του Galaxy που ή θα το αγαπήσεις για την αυθεντικότητα του ή θα σε αφήσει αδιάφορο για την παλαιότητα του. Μένει εσύ να αποφασίσεις αν ταιριάζει “στη φάση σου” – προφανώς αν θες να πίνεις ποτό ακούγοντας τις τελευταίες επιτυχίες της Rihanna μάλλον έχεις κάνει λάθος και απλά μπορείς να διασχίσεις τη Σταδίου απέναντι προς την Κολοκοτρώνη. Αλλιώς, αν αυτό που σε νοιάζει είναι να πιεις ωραία καθαρά ποτά, να πεις (ή να ακούσεις) ωραίες καθαρές από φασαρίες κουβέντες, αν θες – όπως κάνουμε εμείς με την παρέα μου – να κάνεις σχέδια και όνειρα και ταξίδια σε όλο τον κόσμο από την άκρη της μπάρας και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου, αυτή η μικρή γωνίτσα του Γαλαξία, είναι αρκετή.

Τώρα λοιπόν που ξέρεις, κλείσε την πόρτα και κάτσε.

Απάντηση