αστικοί μύθοι

15 εικόνες για το 15

Ανοίγω τα τεφτέρια, τα άλμπουμ, ψάχνω, διαλέγω, θυμάμαι, κλαίω, γελάω και νοσταλγώ και όλ’ αυτά, βάζοντας σε μια σειρά τις εικόνες που θα σου αφηγηθούν το δικό μου 2015, το καλό, το αισιόδοξο, το χαρούμενο:

IMG_7146_2Η αλλαγή δεκαετίας απαιτεί γιορτή και… προδέρμ. Το επικό πάρτι που έγινε στο Spinster θα το θυμάμαι για πολλά πολλά χρόνια.

IMG_9419

Το Μένουμε Ελλάδα. Στα (σχεδόν) καλύτερά του φέτος. Νομίζω ότι κι εγώ ήμουν στα καλύτερά μου.

IMG_7965 Η Ιορδανία. Η Νεκρά Θάλασσα. Το πιο χαμηλό σημείο της γης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το κολύμπι στην επιφάνεια της θάλασσας. Εμπειρία!

image1Και βέβαια ο άργιλος. Παντού. Σε όλο το σώμα. Στο πρόσωπο. Στα μαλλιά. Κρίμα που δεν υπάρχει ήχος – τα γέλια μας πρέπει να έφτασαν απέναντι στις ακτές του Ισραήλ.

IMG_8249 Για την Πέτρα τι να πεις; Για το θησαυροφυλάκιο; για το Μοναστήρι; ταξίδι ζωής.

IMG_0448Και μετά, η νέα μου “φίλη”. Συνύπαρξη καθ’ όλα αρμονική, χωρίς ζήλειες και καμώματα για την καρδιά του αφεντικού. Όσο να πεις, εγώ τις δίνω τις διαδρομές κι αυτή με πάει με άνεση…

IMG_9091Τα ταξίδια. Η Πελοπόννησος φέτος κυριάρχησε. Πρώτα με το Λιμένι. Μετά με την Καλαμάτα, τον Μυστρά, το Ναύπλιο.

IMG_0168Κι έπειτα… η Κεφαλονιά. Με τον Μύρτο πρώτο και καλύτερο. Αν δεν το δεις από κοντά, αν δεν σε καταπιούν τα νερά του, δεν το πιστεύεις. Μόνο να πας νωρίς το πρωί, μη ρωτάς γιατί…

IMG_0029 Ήταν και η Τήνος. Με τα ανελέητα μποφόρ που με τάραξαν. Μια εβδομάδα στο νησί, μισή βουτιά, το πιστεύεις; Όμως τη γύρισα και την απόλαυσα καλύτερα, πίνοντας καφεδάκια και τρώγοντας γκουρμεδιές στα χωριά…

IMG_9933Το απάγκιο μου. Το νησί μου πιά. Η Τζιά. Όλο το καλοκαίρι, όλη η πεμπτουσία του νησιού σε μια εικόνα, σε ένα πιάτο.

IMG_0698

Κωνσταντινούπολη. Η Αιώνια αγαπημένη. Φέτος την είδα ξανά απ’ την αρχή, σαν πρωτάρα.

IMG_1352 Από τη μια βυζαντινή πολιτεία στην άλλη. Μιστράς.

IMG_1319

Δεν έχω σχόλιο, η εικόνα μιλάει από μόνη της.

IMG_1389Τα ταξίδια δεν σταματούν, ούτε όταν ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά. Κιτριές Καλαμάτας. Είπαμε, η Πελοπόννησος διέπρεψε φέτος!

IMG_1564Το κλείσιμο της χρονιάς ήταν “όλα τα λεφτά”: artεις; fest 3, Κωνσταντίνος Τζούμας κι εγώ στο ίδιο τραπέζι, να παρουσιάζουμε τις ελεύθερες πτήσεις 3, τι άλλο να ζητήσω;

Απάντηση