μένουμε ελλάδα

made in greece awards 2015

Ο Δεκέμβριος ήταν ένας μήνας φορτωμένος με εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και βραβεύσεις και, ανάμεσα στα πολλά και ωραία που συνέβησαν, είχα την χαρά να βρεθώ ως παρουσιάστρια σε μια πολύ σημαντική βραδιά, αυτήν της απονομής των 2ων βραβείων Made in Greece.

made in greece
στην παρουσίαση με τον συνάδελφο Νεκτάριο Νώτη

Τα βραβεία Made in Greece είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ που, όπως δείχνουν τα πράγματα, ήρθε για να μείνει και να εξελιχθεί σε θεσμό ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική παραγωγή. Ξέρω, η “ελληνική παραγωγή” σου ακούγεται σαν ανέκδοτο, αφού όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να την εξαφανίσουν. Κι όμως, στην αγορά υπάρχουν επιχειρήσεις που δουλεύουν ασταμάτητα, με όραμα, οδηγούμενες από επιχειρηματίες που δεν το βάζουν κάτω, υποστηρίζουν τα προϊόντα τους ή/και καινοτομούν και που μπορούν να δώσουν και σε μας μια μικρή ελπίδα ότι εκεί, στο βάθος, μπορεί να υπάρχει μια μικρή ανάσα.

made inΑυτά όλα, δεν στα λέω απ’ το μυαλό μου: στην πραγματικότητα, οι καθηγητές που απαρτίζουν την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ είναι άνθρωποι που, πέραν της ακαδημαϊκής τους σπουδής, παρακολουθούν την “πιάτσα”, την μελετούν, την ερμηνεύουν και εν τέλει, την γνωρίζουν τόσο ώστε να αξιολογούν τις επιδόσεις της. Γι’ αυτό και αποφάσισαν ότι, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, τώρα είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ να επιβραβευτούν οι καλύτεροι, να ακουστούν όσοι ξεχωρίζουν, να εμπνευστούν οι μικρότεροι.

Για τα βραβεία, τη διοργάνωση, τις κατηγορίες, τα κριτήρια με τα οποία αναδείχθηκαν οι νικητές, μπορείς να δεις με την ησυχία σου εδώ, στην ιστοσελίδα των Made in Greece Awards. Ανάμεσα στους βραβευμένους θα αναγνωρίσεις γνωστές σου εταιρείες, όπως ο Γιώτης, η Μέγα, η Alumil, η Βιανέξ, η Crocus Κοζάνης, η Κρι Κρι, η Gaea και αρκετές ακόμα, που αξίζει να δεις γιατί επιλέχθηκαν και τι έργο προσφέρουν.

elawon
Με τον Γιάννη Καμπούρη, δοκιμάζοντας το λάδι στο πλατό

Χάρηκα, που ανάμεσα σε άλλα, στις διακρίσεις της Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας, βρέθηκε και το ελαιόλαδο E-la-won του Γιάννη Καμπούρη, που είχα γνωρίσει στο πλατό του “Μένουμε Ελλάδα”. Πρόκειται για ένα λάδι από κορωνέϊκη ποικιλία που καλλιεργείται στις Μυκήνες – μάλιστα η ονομασία του λαδιού είναι “συλλαβογραφική απόδοση της γραμμικής γραφής Β’ της οποίας αναλλοίωτη απόδοση είναι η λέξη έλαιον”. Το λάδι του Γιάννη εξάγεται και έχει βραβευθεί και άλλες φορές, όχι μόνο για την ποιότητά του, αλλά και για την συσκευασία του.

Και γι’ αυτή την ελπίδα φωτός χάρηκα που βρέθηκα και στην φετινή απονομή των βραβείων. Ελπίζω οι καθηγητές μου να μου κάνουν την τιμή και στο μέλλον να βρεθώ εκεί που χτυπά και ανταμοίβεται η καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

5 σχόλια

Απάντηση