αστικοί μύθοι

a sea of voices στο tedx patras

Τα TEDx τα γνωρίζεις εδώ και χρόνια, δεν χρειάζεται να σου πω πολλά γι’ αυτό τον θεσμό που είναι αφιερωμένος στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. 32 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση που “στόχευε” σε τρεις διαφορετικούς κόσμους, την τεχνολογία, την ψυχαγωγία και τον σχεδιασμό (εξ’ ου και το ακρωνύμιο ted), τα συνέδρια ted είναι πολύ δημοφιλή σε κάθε άκρη του πλανήτη και φυσικά και στη χώρα μας. ‘Ετσι, δεν είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις πλέον ένα συνέδριο, ακόμα κι αν δεν μένεις στην Αθήνα, όχι μόνο γιατί συνήθως οι συνεδριάσεις καλύπτονται από live web streaming, αλλά γιατί ted γίνονται πια σε όλη την Ελλάδα. Στο πρώτο TED της Πάτρας, που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, είχα την τιμή να συμμετέχω κι εγώ!

tedx2Το θέμα του συνεδρίου ήταν η “Θάλασσα των φωνών” (a sea of voices), που είχε σκοπό να επισημάνει την αναγκαιότητα για τη διάσωση και τη διάδοση μηνυμάτων και ιδεών. Οι νεαροί διοργανωτές – όλοι εθελοντές που έκαναν εξαιρετική δουλειά – μας κάλεσαν να δημιουργήσουμε για το ακροατήριο της Πάτρας μια “θάλασσα από φωνές” που με την υφή της εμπειρίας, μεταφέρουν μηνύματα με γνώση και συναισθήματα, μηνύματα από το παρελθόν και το παρόν, που δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον.

Με τον εκ των διοργανωτών Γιάννη Αλτανόπουλο
Με τον εκ των διοργανωτών Γιάννη Αλτανόπουλο

Ομολογώ ότι ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα και πολύ τιμητικό ότι βρέθηκα ανάμεσα σε σπουδαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό – δεν τους αναφέρω χωριστά γιατί πολλοί και ξεχωριστοί! H ομιλία μου είχε τίτλο “κολύμπα, μην απλά επιπλέεις” και όπως φαντάζεσαι, θέμα της ήταν το “Μένουμε Ελλάδα” – δεν σου λέω τίποτα παραπάνω, μπορείς να δεις τα υπόλοιπα εδώ (video) και αν θες, άσε από κάτω ένα σχόλιο να μου πεις πώς σου φάνηκε!

 

Απάντηση