σκέψεις

μικρά μυστικά για ένα ασφαλές ταξίδι

Όσο ταξιδεύεις, τόσο κατανοείς μια πολύ σημαντική αλήθεια: ακόμα και την πιο ασφαλή χώρα ή πόλη του κόσμου, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εκτεθείς σε κινδύνους από κακοποιά στοιχεία. Γι’ αυτό, για να είσαι ανέφελος, μην είσαι ανέμελος: σημείωσε αυτές τις μικρές προφυλάξεις – τις προτείνει η αλυσίδα Marriott σε όλους τους επισκέπτες της – και ταξίδεψε άφοβα:

Μην ανοίγεις την πόρτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου αν δεν έχεις ρωτήσει ποιος είναι από την άλλη πλευρά. Αν κάποιος σου χτυπήσει την πόρτα και ισχυριστεί ότι είναι υπάλληλος του ξενοδοχείου, τηλεφώνησε στην ρεσεψιόν και ρώτησε αν κάποιος από το προσωπικό πρέπει να έχει πρόσβαση στο δωμάτιό σου και για ποιον λόγο.

Όταν επιστρέφεις το βράδυ στο ξενοδοχείο σου, χρησιμοποίησε την κεντρική είσοδο του κτηρίου. Να είσαι παρατηρητικός και προσεκτικός όταν μπαίνεις σε γκαράζ.

Σιγουρέψου ότι έχεις κλείσει πίσω σου την πόρτα του δωματίου και χρησιμοποίησε όσα μέσα ασφαλείας της σου παρέχει το ξενοδοχείο.

Μην δείχνεις άσκοπα την ηλεκτρονική κάρτα του δωματίου σου σε δημόσιους χώρους και μην την αφήνεις αριστερά και δεξιά σε ανοιχτούς και κοινόχρηστους χώρους απ’ όπου μπορούν να στην κλέψουν.

Φρόντισε να μην τραβάς την προσοχή πάνω σου, επιδεικνύοντας ένα γεμάτο πορτοφόλι ή ακριβά κοσμήματα.

Μην καλείς αγνώστους στο δωμάτιό σου.

Βάλε όσα πολύτιμα αντικείμενα έχεις στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σου.

Μην αφήνεις πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σου.

Έλεγξε αν συρόμενες πόρτες ή παράθυρα και ενδιάμεσες πόρτες δωματίων είναι κλειδωμένες.

Αν παρατηρήσεις κάποια ύποπτη κίνηση ενημέρωσε αμέσως τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Όταν φτάσεις στο ξενοδοχείο, ενημέρωσε την υποδοχή αν χρειάζεσαι κάποια ιδιαίτερη βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Απάντηση