ταξίδια

χειμώνας στο ρέθυμνο

Χειμώνας στο Ρέθυμνο… σαν καλοκαίρι. Αυτή είναι η ανάμνηση που έχω από το Ρεθυμνάκι, όπως μου αρέσει να το αποκαλώ, μετά από εκείνη την “καταδρομική” επίσκεψη που κάναμε στην Κρήτη πριν από λίγα χρόνια τέτοιες μέρες, ένα τσούρμο δημοσιογράφοι, για να δούμε από κοντά και σε εξέλιξη τη μεγάλη γιορτή της πόλης, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Και αλήθεια, δεν υπάρχει πιο όμορφη αφορμή να ταξιδέψεις μέχρι τη λεβεντογέννα, ακόμα κι αν για σένα οι απόκριες είναι… αγγαρεία!

rethymno-1 rethymno-4 rethymno-5 rethymno-10 rethymno-11 rethymno-3

Ήλιος ωραίος και ζεστός – κόντρα με την εικόνα του χιονισμένου Ψηλορείτη – βόλτες στο ενετικό λιμάνι και τα στενά σοκάκια της πόλης, άγρια θάλασσα και το ανοιξιάτικο σκάσιμο της φύσης στη Φορτέτζα, επισκέψεις σε παλιά παραδοσιακά μαγαζιά και λαχταριστά παντοπωλεία με όλα τα καλούδια της κρητικής γης και πολλά πολλά κεράσματα ρακής και εκλεκτών μεζέδων ήταν οι κλασσικές και χαρακτηριστικές πινελιές του ταξιδιού.

rethymno-2 rethymno-6 rethymno-7 rethymno-12 rethymno-13 rethymno-15

Αυτές είναι οι λιγοστές εικόνες που συγκέντρωσα με το κινητό μου – ας όψεται που αποφάσισα να μην χαλαλίσω λεπτό από την απίθανη φιλοξενία των κρητικών φίλων μας για να απαθανατίζω το ταξίδι! Επιφυλάσσομαι όμως… Εσύ, έχεις πάει στο Ρέθυμνο; το έχεις δει τέτοια εποχή;

Απάντηση