σκέψεις

οι πιο συνηθισμένες ταξιδιωτικές απάτες στην ευρώπη

… σήμερα τουλάχιστον, γιατί οι κατά τόπου μικροαπατεώνες και εγκληματίες κάθε τόσο ανανεώνουν το ρεπερτόριό τους, αιφνιδιάζοντας κάθε φορά τους τουρίστες και την αστυνομία.

Ιταλία: σκασμένα λάστιχα

Στην γειτόνισσα Ιταλία οι “πειρατές των δρόμων” τρυπάνε τα λάστιχα των ανύποπτων ανθρώπων και τους ακολουθούν μέχρι αυτοί να υποχρεωθούν να σταματήσουν. Στη συνέχεια, προσποιούνται ότι σπεύδουν για βοήθεια ενώ κλέβουν ταυτόχρονα το θύμα τους.

Γαλλία: ψεύτικες αιτήσεις

Παιδάκια που προσποιούνται ότι έχουν αναπηρίες, ισχυρίζονται ότι είναι μέλη φιλανθρωπικών οργανισμών και σου ζητούν πρώτα να υπογράψεις μια αίτηση συμπαράστασης και στη συνέχεια… ζητούν χρήματα. Αγνόησέ τα και φώναξε την αστυνομία.

Ισπανία: ψεύτικα τέλη εισόδου

Πολλοί απατεώνες με ψεύτικες ταυτότητες την “στήνουν” στα ισπανικά σύνορα και ζητούν “τέλη εισόδου” στο Γιβραλτάρ, τέλη που φυσικά δεν υπάρχουν!

Τσεχία: παριστάνουν τους αστυνόμους

Σ’ αυτήν την πιο πολύπλοκη κομπίνα, ένα γκρουπ από “αστυνομικούς” θα εμφανιστούν και θα σε κατηγορήσουν ότι διέπραξες ένα αδίκημα. Θα σου ζητήσουν να δουν το πορτοφόλι και το διαβατήριό σου – κάτι που είναι παράνομο – οπότε πρέπει να αρνηθείς και να ζητήσεις να πάτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Με αυτή την απαίτηση το πιθανότερο είναι ότι θα φύγουν.

Ουγγαρία: πλαστά χρήματα

Οδηγοί ταξί και αμφιβόλου αξιοπιστίας καταστήματα συναλλάγματος πολύ συχνά “πασάρουν” πλαστά χαρτονομίσματα στους ανύποπτους τουρίστες. Για να μην πέσεις στην παγίδα, αντάλλαξε χρήματα στην τράπεζα ή το αεροδρόμιο.

Ολλανδία: η απάτη του αντιπερισπασμού

Συμβαίνει συχνά σε εστιατόρια στο κεντρικό Άμστερνταμ. Κάποιος μπαίνει στο χώρο και προσποιείται ότι αναζητά έναν φίλο του ή, με κάποιον άλλο τρόπο, προκαλεί στη σάλα μια αναταραχή – τόσο όση χρειάζεται ώστε να κλέψει την τσάντα σου κάτω από τη μύτη σου!

Κροατία: υπέρογκοι λογαριασμοί

Ορισμένα κροατικά μπαρ και εστιατόρια προσθέτουν μια ανεξήγητη επιπλέον χρέωση στον λογαριασμό σου, περιμένοντας ότι δεν θα έχεις αρκετά μετρητά. Αν συμβεί αυτό, θα σε οδηγήσουν στο κοντινότερο ΑΤΜ και θα σου ζητήσουν να βγάλεις περισσότερα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, ρώτα το ξενοδοχείο σου για προτάσεις για εστιατόρια ή κλαμπ (όχι τους ταξιτζήδες, που μπορεί να είναι στο κόλπο) καθώς και έγκυρους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Πολωνία: ψεύτικοι οδηγοί ταξί

Στα αεροδρόμια και τα μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα της Πολωνίας, πολλοί “οδηγοί” παίρνουν ανυποψίαστους τουρίστες και ισχυρίζονται ότι το ταξίμετρό τους είναι χαλασμένο. Επέλεξε μόνο επίσημα ταξί και ψάξε για το όνομα και τον αριθμό της εταιρείας του ταξί.

 

Απάντηση