μένουμε ελλάδα

ιππασία στις μηλιές πηλίου

Το ραντεβού για την ιππασία κλείστηκε με τον εκπαιδευτή οδηγών Θανάση Βήτο και την ομάδα του, λίγο έξω από τις Μηλιές, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών ένα κυριακάτικο, ανοιξιάτικο πρωινό. Η αποστολή μας; να κάνουμε ιππασία από τις Μηλιές μέχρι την παραλία της Κορώπης (Μπούφα για τους ντόπιους) μέσα από ελαιώνες, σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Κι έχω να πω ότι… αποστολή εξετελέσθη!

ippasia-3 ippasia-1

Πώς αλλιώς θα γινόταν δηλαδή; Η καλή μέρα πάντως, φάνηκε από το πρωί: γρήγορα διαπίστωσα ότι ο χώρος που φιλοξενεί τον Ιππικό Όμιλο είναι ένας μικρός παράδεισος, στον οποίο ζουν αρμονικά άνθρωποι, άλογα, σκυλιά, γατιά, κότες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου. Η ηρεμία όλων μας μεταδόθηκε πολύ γρήγορα – και με δεδομένο ότι ερχόμασταν με την φούρια των γυρισμάτων – χαλαρώσαμε και απολαύσαμε την προετοιμασία των αλόγων, των ανθρώπων και τελικά, τη βόλτα μας!

ippasia-2 ippasia-4

Ο Θανάσης, που ασχολείται πολλά χρόνια με τα άλογα, μου εξήγησε ότι εδώ εκπαιδεύει άλλους οδηγούς που μπορούν να συνοδεύουν σε ιππικές διαδρομές άπειρους ή έμπειρους αναβάτες. Παρ’ όλο που η φύση μας το επιτρέπει, ο ιπποτουρισμός δεν είναι ακόμα ανεπτυγμένος στον τόπο μας – και φυσικά η πολιτεία δεν διευκολύνει την ανάπτυξή του.

Ιππεύοντας λοιπόν την Βαγγελίτσα, την φοράδα που με “ανέλαβε” και υπό τις οδηγίες του Θανάση, ξεκινήσαμε για μια βόλτα που κατέληξε στη θάλασσα. Ομολογώ ότι το όποιο άγχος είχα έφυγε αμέσως, καθώς το άλογο με παρέσυρε στον ρυθμό του και – έχοντας κατά νου τις συμβουλές για να το καθοδηγώ – βγήκαμε στον χωματόδρομο, τον περιστοιχισμένο με ελιές. Η διαδρομή, με το χαλαρό τροτάρισμα, διήρκεσε περίπου μια ώρα και, ειλικρινά ήταν από τα πιο ευχάριστα και χαλαρωτικά πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Είχα καιρό να νιώσω τόσο έντονη την επαφή μου με την φύση, ακόμα κι αν αυτή συνδέονταν με τις οπλές της παιχνιδιάρας Βαγγελίτσας! Η μοναδική στιγμή που “φοβήθηκα” ήταν όταν, έχοντας επιστρέψει στον Όμιλο, ένα νεαρό άλογο, που ακόμα βρίσκεται στην περίοδο της εκπαίδευσης, κατάφερε να λυθεί και να ορμήσει με πόθο και αγάπη προς την Βαγγελίτσα… την ώρα όμως που την απαθανάτιζα για να σας την παρουσιάσω (video)!

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν στον Ιππικό Όμιλο ξεκινούν από περιηγήσεις ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις (μια-δύο ώρες), ολοήμερες βόλτες με πικ-νικ, ακόμα και διήμερες εκδρομές με διανυκτέρευση, μέσα από λαγκάδια, μονοπάτια και πέτρινα γεφύρια, στα βήματα του Κένταυρου Χείρωνα. Και για να σε προλάβω, το κόστος γι’ αυτή την εμπειρία είναι χαμηλό (20 ευρώ) και σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα και τον Ιππικό Όμιλο μπορείς να βρεις εδώ.

Απάντηση