to do list

το πρώτo “escape room” σε ξενοδοχείο, ανοίγει στην κυπαρισσία!

Τα τελευταία χρόνια, θα έχεις παρατηρήσει την νέα τάση διασκέδασης που εμφανίζεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, τα περιβόητα “escape rooms”, τα “δωμάτια απόδρασης”. Αν δεν τα ξέρεις, είναι ο νέος τρόπος διασκέδασης των νέων: μια παρέα φίλων, κλειδώνεται σε ένα δωμάτιο και, έχοντας περιθώριο μια ώρα, καλείται να λύσει ένα μυστήριο προκειμένου να διαφύγει από το δωμάτιο.

Το παιχνίδι αυτό – αν σου αρέσουν τα παιχνίδια, έχεις ομαδικό πνεύμα και διάθεση να το παίξεις για μια ώρα Ηρακλής Πουαρό – είναι πρωτότυπο, διασκεδαστικό και στέλνει την αδρεναλίνη σου στα ύψη, προσφέροντας σου εγγυημένα μια ώρα ευχάριστης και έξυπνης διασκέδασης. Στο λέω γιατί το έχω δοκιμάσει μια φορά με την παρέα μου και ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη “απόδραση” (ναι, το βασικό μας πρόβλημα είναι να οργανωθούμε και να συναντηθούμε!).

Γι’ αυτό λοιπόν, όταν έμαθα το σχέδιο της καλής μου φίλης Γεωργίας Χριστοδούλου, ιδιοκτήτριας του Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία, με έντονη δράση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ. Γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ, η υπερδραστήρια και πάντα ανήσυχη Γεωργία, “οσμίστηκε” την τάση και σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι οι βολές που δέχεται ο τουρισμός ανοίγουν διαρκώς πληγές, αποφάσισε να ρισκάρει και να δημιουργήσει το ΠΡΩΤΟ escape room σε ξενοδοχείο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!

Όπως καταλαβαίνεις, η Γεωργία “ανακρίθηκε” γι’ αυτή της την κίνηση (είπαμε, για μια ώρα είσαι ντετέκτιβ) και ιδού τι μου είπε:

“Πάντα έχω ως σκοπό την διαφορετικότητα στο χώρο μου… Πολλά ξενοδοχεία μπορεί να είναι πολυτελή, πολλά μπορούν να προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες, λίγα όμως είναι εκείνα που προσφέρουν «φιλοξενία με ψυχή». Και αν κρίνω από τις κριτικές των πελατών μου νομίζω ότι το βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο…

Η ασφυξία των πραγμάτων ειναι ο σπόρος των θαυμάτων… Και με δεδομένη την γενικότερη κρίση στον ελλαδικό χώρο αναρωτήθηκα πώς μπορώ να τα καταφέρω στον δικό μου χώρο προλαβαίνοντας τις εξελίξεις όποιες και αν είναι αυτές, θετικές ή αρνητικές. Διαβάζοντας τον περασμένο Ιανουάριο ένα άρθρο για τον τουρισμό και τα Escape rooms στην Αθήνα, απόρησα με την είδηση ότι η αναζήτηση στο trip advisor για escape room ξεπερνά την αναζήτηση για την Ακρόπολη! Πήγα, είδα, έπαιξα και ενθουσιάστηκα αποφάσιζοντας να δημιουργήσω το δικό μου στο ξενοδοχείο μου. Ψάχνοντας μάλιστα το ζήτημα σε εθνικό αλλα και παγκόσμιο επίπεδο, διαπίστωσα ότι είμαστε και οι πρώτοι που δημιουργούμε Escape room σε ξενοδοχείο!!!

Όσο για το θέμα του δωματίου; Μα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την τοπική παραγωγή και ιστορία. Έτσι και έγινε!

Το θέμα μας λέγεται «Immortality» και εξηγούμαστε: Βρισκόμαστε στη δεκαετία του εξήντα στην Κυπαρισσία και στο σπίτι ενός πολύ καλλιεργημένου Κυπαρίσσιου, πνευματικού ανθρώπου της εποχής, ο οποίος είναι πραγματικά πολύ μπροστά από την εποχή του… Παίζει ακορντεόν, είναι πρωταθλητής ιππέας, έχει γνώσεις νομικής, είναι και αλχημιστής… Επιστήθιος φίλος του είναι ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός. Ο ήρωας μας λοιπόν έχει βρει το μυστικό της αθανασίας και ευζωίας και αυτό το έχει κρύψει καλά σε ένα μπουκάλι κρασί. Αυτό λοιπόν το ιδιαίτερο κρασί καλούνται οι παίκτες μας μέσα σε μια ώρα να ανακαλύψουν, λύνοντας γρίφους, ανοίγοντας λουκέτα, ανακαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά και να διαφύγουν κερδίζοντας την αθανασία !

Χαίρομαι πολύ που την ιδέα μου “αγκάλιασε” και η τοπική κοινωνία: στην προσπάθεια μας έχουμε χορηγό τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, ιδιοκτήτη της πολυβραβευμένης εταιρίας Panagiotopoulos Wines, που εδρεύει στον Πύργο Τριφυλίας, χάρη στον οποίο οι παίκτες μας φεύγουν με ένα μπουκάλι κρασί.”

Το εγχείρημα της Γεωργίας ξεκινά σε λίγες μέρες και πρέπει να πω ότι, αγωνιώ μεν με το αποτέλεσμα – αν θα έχει επιτυχία και impact στον κόσμο – νιώθω όμως ότι η κίνησή της θα πετύχει: όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί περιλαμβάνει το διαφορετικό, την νέα πρόταση. Κι όταν είναι μια προσπάθεια που κρύβει κόπο, πείσμα και μεράκι, όλοι οι νόμοι του Μέρφι λένε ότι ανταμείβεσαι γι’ αυτό!

Το μόνο που μου λείπει τώρα, είναι να βρω μια παρέα για να κρατήσω θέση στην “Αθανασία”…

Απάντηση