μένουμε ελλάδα

μένουμε ελλάδα, βγαίνουμε έξω: καστοριά

Το ταξίδι της Καστοριάς μοιάζει πλέον μακρινό, όμως η ανάμνηση παραμένει ζωντανή και οι εικόνες έρχονται έντονες στο μυαλό, ειδικά τώρα που η εκπομπή έχει ετοιμαστεί και οδεύει για την προβολή της. Τι θυμάμαι από την Καστοριά;

Κατ’ αρχάς, την “σιωπηλή πόλη δίπλα στη λίμνη”.

kastoria-1 kastoria-19 kastoria-2 kastoria-3 kastoria-4

Την σπουδαία αρχιτεκτονική της Καστοριάς.

kastoria-13 kastoria-8 kastoria-7 kastoria-6 kastoria-5kastoria-12

Την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με όλα τα πτηνά του Θεού.

kastoria-9 kastoria-10 kastoria-20 kastoria-21

Την Ολυμπιονίκη στην Κωπηλασία Χριστίνα Γιαζιτζίδου και τον πρωταθλητή στο σκι Σταύρο Θεοδοσόπουλο, οι οποίοι με μύησαν στην αθλητική πλευρά της λίμνης Ορεστιάδας.

kastoria-22 kastoria-27

Αλλά και τις ιστορίες για την παγωμένη λίμνη, τα τραπέζια με τα γεύματα πάνω στον πάγο και τις διασχίσεις της Ορεστιάδας με άλογα ή και αυτοκίνητα.

kastoria-16 kastoria-15

Και, βλέποντας το τραπέζι, δεν θα μπορούσα να μην θυμηθώ το ψημένο γριβάδι και τις τούρνες που μας μαγείρεψε ο καπετάν Βαγγέλης.

kastoria-18 kastoria-17

Τα καταπληκτικά προϊόντα της Καστοριάς, τα φασόλια και τα μήλα.

kastoria-29 kastoria-28

Και φυσικά, το τραπέζι – υπερπαραγωγή νοστιμιάς, που μας ετοίμασε η Τέτα Πουλιοπούλου, στο εστιατόριο “Ντολτσό”, στην ομώνυμη συνοικία. Στο Ντολτσό κατέληξα με την δημοσιογράφο Μαρούλα Βέργου, μετά από μια επική ξενάγηση στην παλιά πόλη της Καστοριάς.

kastoria-14 kastoria-11

Το Σπήλαιο του Δράκου, στην άκρη της πόλης, το οποίο με εντυπωσίασε και με την εικόνα του αλλά και με την ιστορία του.

kastoria-23 kastoria-25 kastoria-24 kastoria-26

Για το ενυδρείο της Καστοριάς και για το ψάρεμα στη λίμνη σίγουρα έχεις διαβάσει τα προηγούμενα άρθρα μου. Να θυμάσαι πάντως: αυτά είναι λίγα μόνο απ’ όσα θα δεις στην εκπομπή – είπαμε, μην περιμένεις να στα πω όλα. Αυτό που με εγγύηση σου λέω είναι ότι στην Καστοριά θα επιστρέψω σίγουρα στο προσεχές μέλλον!

2 σχόλια

Απάντηση