σκέψεις

η αλεξία, η ικαρία, μια “εξερεύνηση” κι εγώ

Με την Αλεξία συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο: γνωριστήκαμε και «κολλήσαμε» με αφορμή την Ικαρία – δηλωμένες «φαν» του νησιού αν και ξενάκια και οι δύο – «δέσαμε» για τα κοινά μας ενδιαφέροντα, την τρέλα μας για τα ταξίδια και ακόμα περισσότερο για τις κόντρες και τις ανταρσίες των χαρακτήρων μας κι όμως…

Δεν συναντηθήκαμε ποτέ στο νησί, δεν αγκαλιαστήκαμε σε κανένα πανηγύρι χορεύοντας καριώτικο, δεν πεζοπορήσαμε κάτω από τον καυτό ήλιο προς τον φάρο του Πάπα, δεν ήπιαμε καφεδάκι κάτω απ’ τα πλατάνια στον Χριστό, δεν κάναμε τρέλες στις Σεϋχέλλες. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία κοινή εμπειρία «στην Ικαρία», να θυμόμαστε και να μοιραζόμαστε.

αλεξία1 αλεξία2

Μέχρι σήμερα που, κρατώντας στα χέρια μου το πνευματικό της παιδί, την «Εξερεύνηση» όπως την αποκαλώ χαϊδευτικά, είμαστε μαζί στο νησί – κι ας μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Την βαστώ στα χέρια μου και μου δείχνει την Ικαρία όπως την εξερεύνησε η ίδια πετραδάκι πετραδάκι – και φίλε, έκανε πολλή και καλή δουλειά!

Πίσω από τις λέξεις της, διαβλέπω την -ούτως ή άλλως- έντιμη ματιά προς τα πράγματα, που την χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, δεν εκθειάζει τον τόπο υπέρμετρα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ακέραια την κριτική της, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ενημερωθείς για ότι σε περιμένει και έπειτα… σε αφήνει να κάνεις την δική σου εξερεύνηση.

Εξάλλου, αυτός είναι ο στόχος της Αλεξίας: ν’ απολαύσεις και ν’ αγαπήσεις αυτό τον τόπο γι’ αυτό που είναι και όχι γιατί στο προτείνει η ίδια.

αλεξ1 Υ.γ 1: Η φωτογραφία είναι από την πρώτη μας συνάντηση με την Αλεξία, στην αυλή στη Νίκαια, στη σύναξη των πετούμενων για την φωτογράφηση του ikariamag.gr

Υ.γ.2: Αλεξία, το ότι ταξιδεύω με το βιβλίο και σένα στην Ικαρία, δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν πρέπει να πάμε και μαζί στο νησί!

cover

Υ.γ. 3: Όλα αυτά τα διαβάζεις γιατί η Αλεξία παρουσιάζει στην Ικαρία το βιβλίο της και είναι πολύ περήφανη γι’ αυτό! Αν θα είσαι στο νησί, μην χάσεις την βιβλιοπαρουσίαση που θα γίνει – όπως κάθε χρόνο – στο φιλόξενο Δεντρόσπιτο!

Το κείμενο αυτό γράφτηκε για και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο ikariamag.gr

Απάντηση