μένουμε ελλάδα

στην σκύρο για κατάδυση

katadisi-skyros-3“Έχεις αναρωτηθεί πώς είναι να αναπνέεις υποβρυχίως;” μου λέει ο Βασίλης Τράκος όση ώρα βάζει τη στολή του και αυτομάτως ενεργοποιείται ο φάκελος μνήμης στον οποίο έχω αποθηκεύσει την πρώτη μου μέχρι σήμερα καταδυτική εμπειρία στην Άκαμπα της Ιορδανίας. Αν έχω λέει…

“Αυτή η εμπειρία, όπως και η αίσθηση της αιώρησης στο νερό δεν περιγράφονται, πρέπει να τις ζήσεις” μου λέει όσο με άνεση γλιστράει μέσα στο νεοπρέν, παρατηρώντας ταυτόχρονα και τους μαθητές της ομάδας του με τους οποίους σε λίγη ώρα θα καταδυθεί στην παραλία του Λινού για χάρη των γυρισμάτων της εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα”. 

katadisi-skyros-1Ο Βασίλης, που δεν έχει περάσει ακόμα τα τριάντα, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής καταδύσεων στο νησί του και ένας από τους πλέον έμπειρους να σε ξεναγήσει στον πλούσιο καταδυτικό κόσμο της Σκύρου. Ναυάγια, θαλάσσιες σπηλιές και πλούσιοι σε ζωή ύφαλοι, ακόμα και βυθισμένα μεταλλεία, συνθέτουν ένα σκηνικό που μπορεί να καλύψει τα γούστα όλων ανεξαιρέτως, μικρών (από 8 χρονών μπορείς να κάνεις κατάδυση) και μεγάλων, άπειρων ή έμπειρων, απλών φυσιολατρών ή φίλων της υποβρύχιας φωτογραφίας κ.α.

κατάδυση άκαμπα05
επ! αυτή είμαι εγώ!

Γερμανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και εσχάτως και Έλληνες είναι οι επισκέπτες που καταφτάνουν στη Σκύρο και απολαμβάνουν τον υποβρύχιο πλούτο της και ο Βασίλης με την ομάδα του μπορεί να σου παρέχει την εμπειρία μιας απλής βόλτας αυτόνομης κατάδυσης – ένα τρίωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεωρία και εξοπλισμό και κοστίζει 60 ευρώ – ή ακόμα περισσότερο αν αποφασίσετε να συνεχίσετε την εκπαίδευση σας, να γίνετε πιστοποιημένος δύτης σε διάστημα έξι μηνών.

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει φέτος στη Σκύρο, ρίξε μια ματιά εδώ στη σελίδα του Βασίλη, στις φωτογραφίες και τα video του. Είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιαστείς από τις εικόνες του σκυριανού βυθού!

2 σχόλια

Απάντηση