ταξίδια

βαρκάδα στην καρδιά του βερολίνου

Μια από τις πιο ωραίες και απολαυστικές βόλτες στο Βερολίνο – χωρίς καν να χρειαστεί να μετακινηθούμε από την καρδιά της πόλης προς την εξοχή – ήταν η βαρκάδα που κάναμε ένα κυριακάτικο πρωινό, στο πάρκο Τίργκαρτεν.

berlin-boat01 berlin-boat02

Το πάρκο είναι το πιο φημισμένο της πόλης, καλύπτει μια έκταση 2000 στρεμμάτων και βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του Βερολίνου, αποτελώντας τον πνεύμονα πρασίνου της πρωτεύουσας και τον φυσιολατρικό παράδεισο ντόπιων και ξένων. Το πάρκο διαρρέει ο ποταμός Σπρι και – ανάμεσα στις άλλες αθλοπαιδιές των Βερολινέζων που χρησιμοποιούν το Τιργκάρτεν ως χώρο αναψυχής – προσφέρεται για ρομαντικές βαρκάδες στην σκιά των θεόρατων δέντρων.

berlin-boat03 berlin-boat06 berlin-boat07 berlin-boat13

Έτσι, σε μια μικρή προβλήτα στο πάρκο, δίπλα σε ένα υπαίθριο αναψυκτήριο που περίμενε τους επισκέπτες του, νοικιάσαμε μια βάρκα και ξεχυθήκαμε στον ποταμό, μέσα φυσικά στα αυστηρά όρια που μας επεσήμανε ο υπεύθυνος. Για την ιστορία να σου πω ότι η μία ώρα κοστίζει 12 ευρώ, αλλά εμείς επιλέξαμε την μισάωρη διαδρομή (στην μισή τιμή) και στο τέλος θα καταλάβεις γιατί.

berlin-boat05 berlin-boat08 berlin-boat09 berlin-boat11

Η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη, είχε όλα τα αναμενόμενα στοιχεία της χλωριδοπανίδας που συναντάς σε ένα ποτάμι, το πιο αστείο όμως ήταν η προσπάθειά μας αφ’ ενός να κουμαντάρουμε τις βάρκες με τα κουπιά και, το κυριότερο, να μην ρίξουμε την μια βάρκα πάνω στην άλλη!

berlin-boat14 berlin-boat12

Κι αν νομίζεις ότι το κουπί είναι εύκολη υπόθεση… πλανάσαι πλάνην οικτράν! Γι’ αυτό και πολύ σύντομα στις βάρκες έγινε αλλαγή φρουράς.

berlin-boat15 berlin-boat16

Όσο για τον λόγο που επιλέξαμε την μικρή βόλτα; Μα φυσικά, θέλαμε να πιάσουμε έναν πάγκο για να απολαύσουμε μερικές παγωμένες μπύρες, πριν γεμίσει ο τόπος από κόσμο, που απολάμβανε τον καλό καιρό, το ευχάριστο φαγητό, την ζωντανή μουσική, την καλή διάθεση.

Και τώρα, δεν στεναχωριέσαι που δεν έχουμε και εμείς ένα ποτάμι ζωντανό στην Αθήνα, με πάρκα να το περιβάλλουν; Εμείς πάντως το σκεφτήκαμε πολύ… Και φύγαμε για να απολαύσουμε ηλιοθεραπεία ξαπλωμένοι στο γρασίδι.

Θες να δοκιμάσεις κι εσύ αυτή την εμπειρία; Τότε, εδώ και εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να κλείσεις τη δική σου θέση για μια βαρκάδα στο Βερολίνο!

Απάντηση