αστικοί μύθοι

δύο θρύλοι κι εγώ!

Στα καλά αυτής της δουλειάς, της δημοσιογραφικής, είναι ότι πολλές φορές έχεις την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά σπουδαίους ανθρώπους, να τους μιλήσεις (ή να μην τους πεις και τίποτα από την κόμπλα), να βγάλεις μια φωτογραφία καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι – ενώ αυτοί ποζάρουν για 146.653.572 με έναν ακόμα “τρελαμένο” θαυμαστή – να τους πιάσεις το χέρι, να τους πάρεις ένα αυτόγραφο (όπως έκανε π.χ. ο Γιάννης που “τσίμπησε” την υπογραφή τους σε μια μπάλα μπάσκετ για τον γιο του) και άλλα πολλά – αναλόγως την τρέλα και τον αυθορμητισμό του καθενός.

Αυτή την ευκαιρία λοιπόν άρπαξα από τα μαλλιά κι εγώ, στην διάρκεια του τηλεμαραθώνιου για την “Κιβωτό του κόσμου”, που οργανώσαμε στην ΕΡΤ την περασμένη Δευτέρα και είχα την τιμή να παρουσιάσω, μαζί με τον cool Γιάννη Σκάλκο. Ε, ανάμεσα στους άλλους καταπληκτικούς καλεσμένους που πέρασαν από το πλατό μας, ήρθαν και ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τις… φανέλες τους, τις οποίες έβαλαν σε κλήρωση κι έγινε κυριολεκτικά χαμός!

Να ξέρεις ότι η φάση της τηλεόρασης και του ζωντανού προγράμματος, που κόσμος μπαίνει και βγαίνει διαρκώς, δεν είναι εύκολη. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στη ροή του προγράμματος και πάντως δεν έχεις σχεδόν ποτέ χρόνο για χαλαρές κουβεντούλες με τους καλεσμένους, για selfies ή για βόλτα στα social media.

Γι’ αυτό και μάλλον ο Θεός με φώτισε με μια έκλαμψη, την στιγμή ενός βίντεο ότι “Ρένια ξύπνα, είναι εδώ ο Διαμαντίδης, σήκω γρήγορα να βγάλεις μια φωτογραφία”. Και αυτό έγινε. Σπινιάρισμα με κινητό ανά χείρας, ο πρώτος που βρέθηκε μπροστά μου δεν τόλμησε να μου αρνηθεί στο “τράβα όσο μπορείς” και εγώ πλασαρίστηκα ανάμεσα στα δύο ινδάλματα του μπάσκετ. Τώρα εντάξει, τι να πω; Ότι ο βάζελος μέσα μου καταπιέστηκε τρελά ώστε να μην αρχίσω να φωνάζω στον Δημήτρη “μπράβο ρε παικταρά για τις χαρές και το ήθος που μας χάρισες, είσαι ο καλύτερος παίκτης που πέρασε από τα γήπεδα”; Ευτυχώς, ο πράσινος ενθουσιασμός μου συγκρατήθηκε και αποτυπώθηκε στις παρακάτω φωτογραφίες, τις οποίες θα σου περιγράψω αναλυτικά:

basket3
Λίγο πιο κοντά στον Δημήτρη…
basket4
… και στον Θοδωρή, μην έχουμε παρεξηγήσεις
basket6
και ναι, ρε Μήτσο, είσαι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ!!!
Και ποιος είναι πιο ψηλός τώρα;
Και ποιος είναι πιο ψηλός τώρα;
basket1
χαμόγελο επιτυχίας: ναι ρε φίλε, τα κατάφερα!

Απάντηση